Kapható könyvek: Zsidósors Kiskunhalason, 1956 Kiskunhalason, Kiskunhalas Helytörténeti Olvasókönyve I-II., Vári Szabó István, "Gyorsan, bátran, hűséggel"

Oldaltérkép Fórum Impresszum

    Home

    Hírek

  Kiskunhalas    Helytörténeti    Olvasókönyv I-II.

1956 Kiskunhalason

    Zsidósors Kiskunhalason

    Vári Szabó István

Gyorsan, bátran, hűséggel

Kiskunhalasi városnéző séták

Halasi parasztverselők

Kerekegyházai reformátusok

Kunfehértó régen és ma

Egyéb publikációk

    Linkek


   
Gyorsan, bátran, hűséggel

Balogh Ádám kerékpáros zászlóalj
Gyorsan, bátran, hűséggel - a m. kir. Balogh Ádám 15. honvéd kerékpáros zászlóalj története
Fülszöveg

"Írásunkban egy magyar katonai alakulat történetének, harcainak bemutatására vállalkoztunk. Az alakulat a második világháború során végigjárta az ország-gyarapítás összes helyszínét (Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék), 1941-ben és 1944-ben szovjet és lengyel területen is harcoltak. Bevetésre kerültek a magyarországi színtéren, majd Ausztriában amerikai hadifogságba estek.

A tisztek között számos jelentős, híres személy volt, mint például Pajtás Ernő, a Szent Korona megmentője, vagy Oszlányi Kornél, a II. világháború legmagasabb magyar katonai kitüntetését, a Mária Terézia Katonai Rendet kiérdemlő tábornok. Reméljük, hogy a mai szemmel harci feladatra alkalmatlan egység története ráébreszti az Olvasót arra, hogy az emberi küzdés révén mekkora teljesítmény érhető el. A helyenként megvalósíthatatlan feladatokat is képes megoldani az, aki olyan leleményesség és bátorság birtokában van, mint a magyar királyi 15. „Balogh Ádám” honvéd kerékpáros zászlóalj állománya volt."

   


Röviden a könyvről

A könyv több mint 210 oldalon át, közel 80 térképpel, fotóval mutatja be a zászlóalj történetét Hajmáskérről Kiskunhalasra településéig, az ország-gyarapításokon (Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék), a frontokon (Szovjetunió, Lengyelország, Magyarország) keresztül, a megszűnéséig. http://www.netlabor.hu/roncskutatas/modules/smartsection/item.php?itemid=1127

Sőregi Zoltán - Végső István: Gyorsan, bátran, hűséggel - a m. kir. Balogh Ádám 15. honvéd kerékpáros zászlóalj története. Timp Kiadó, Budapest, 2009.
216 p.
ISBN 978 963 9614 68 0
HU ISSN 1786-9633
2900 Ft

Tartalomjegyzék

Rendelhető:
A Pillangó Kiadónál megrendelhető
A Booklinenál megrendelhető
A Librinél megrendelhető
A Püskinél megrendelhető

Kapható:
Jobb könyvesboltok
Szerzőknél: 0630/8576077

Design by bfabry.