Kapható könyvek: Zsidósors Kiskunhalason, 1956 Kiskunhalason, Kiskunhalas Helytörténeti Olvasókönyve I-II., Vári Szabó István, "Gyorsan, bátran, hűséggel"

Oldaltérkép Fórum Impresszum

    Home

    Hírek

  Kiskunhalas    Helytörténeti    Olvasókönyv I-II.

1956 Kiskunhalason

    Zsidósors Kiskunhalason

    Vári Szabó István

Gyorsan, bátran, hűséggel

Kiskunhalasi városnéző séták

Halasi parasztverselők

Kerekegyházai reformátusok

Kunfehértó régen és ma

Egyéb publikációk

    Linkek


   
Helytörténet

Kiskunhalas

Kiskunhalas Helytörténeti Olvasókönyvek


    Vélemények és beharangozók a könyvekről

Petőfi Népe első írása a könyvről: "Végső István, halasi egyetemista helytörténeti tankönyvet írt Kiskunhalasról. Az olvasókönyv segítségével ősztől a halasi általános iskolások ötödik osztályosai tanulhatnak szűkebb hazájuk krónikájáról.(...) A fényképekkel, térképekkel, grafikákkal gazdagon illusztrált tankönyv a kezdetektől a XVIII. századig követi végig a település históriáját. Az olvasmányok végén, melyek közül hármat Simko Balázs jegyez, kérdéseket és feladatokat is kapnak a nebulók. Az olvasókönyvet a történelem tanítással párhuzamosan használhatják az iskolák 5-6. osztályában. (...) - Már korábban is jó lett volna egy ilyen tankönyv, s reméljük, hogy hamarosan elkészülhet a 7-8.-osok számára a folytatása is - vélekedett az alpolgármester." (Petőfi Népe, 2003. augusztus 19.)


Halasi Tükör ekként számolt be a másodikról: "Teljessé vált a halasi helytörténeti olvasókönyv a második rész megjelenésével. Végső István, hasonlóan az első kötethez remek munkát végzett, amelynek eredményét hamarosan a diákok is megismerhetik. (...) Hasonlóan az első részhez ebben is fejezetekre bontva ismerkedhetnek meg a tanulók városunk 19. és 20. századi történelmével. Az ábrák, táblázatok, térképek mellett színes és fekete-fehér fotók segítik a tanulást. Az olvasókönyv végén a fontosabb évszámokat külön kigyűjtötte a szerző, emellett hasznos lehet még a fogalommagyarázat is. A második rész a hetedik és nyolcadik osztályos diákok helytörténeti oktatásában segíthet. " (Halasi Tükör, 2005. szeptember 8.)

Petőfi Népe írta: "Mint a szerző elmondta, a szakmai lektor nagyszerű munkaként értékelte az olvasókönyvet, és javasolta, hogy középiskolai szinten is legyen hasonló jellegű oktatás a városban. - Hogy lesz-e folytatás, és ha igen, akkor milyen formában, az az önkormányzat döntésétől függ - mondta ezzel kapcsolatban Végső István. A most megjelent kötet és a hozzátartozó tanterv elkészítése egyébként másfél évet vett igénybe." (Petőfi Népe, 2005. szeptember 8.)

Kertvárosi Általános Iskola a tankönyv hasznáról: "Az általános iskolás korú gyermekek kötődése a közvetlen környezet iránt igen erős. A tanítási órán kívül szervezett programok bővítésével alapozzuk meg a lokálpatriotizmust. Kiskunhalas város történelmi értékeinek megismerése a Helytörténeti olvasókönyv segítségével, valamint a Thorma János Múzeum, a Csipkeház, városunk emlékműveinek, nevezetes építményeinek, a Sóstó és az Alföld jellegzetességeinek bemutatásával történik. Az ott látott és tapasztalt élmények hatására a gyermekekben kialakul a város iránti szeretet." (http://kertvarosi.halas.hu)

Halas Táncegyüttes tájékoztatója a Népművészeti Ki Mit Tud versenyre való felkészülésről: "A versenyre 5 fős csapatokat várunk a 7. 8.-os korosztályból. A verseny anyaga: Kiskunhalas helytörténeti olvasókönyv 1. Tudjuk, hogy a könyv 5. 6. osztályban tananyag, de épp a mostani 7. 8.-osok nem találkozhattak vele, s ezért szeretnénk, ha ők is forgatnák ezt az értékes könyvet."


Végső István, Kiskunhalas helytörténeti olvasókönyv I. Kiskunhalas Város Önkormányzata, Kiskunhalas, 2003.
92. p., 29 cm (színes melléklettel)
ISBN : 963-210-620-2
700 Ft

Tartalomjegyzék


Végső István, Kiskunhalas helytörténeti olvasókönyv II. Kiskunhalas Város Önkormányzata, Kiskunhalas, 2005.
96. p., 29 cm (színes melléklettel)
ISBN : 963-210-620-2
700 Ft

TartalomjegyzékKapható:
Szerzőnél

Rendelhető:
Aukció:

Design by bfabry.